Η Hallingdal Renovasjon προμηθεύεται 6 απορριμματοφόρα KAOUSSIS για την εξυπηρέτηση των δήμων του Hallingdal
13.06.2018

Η Hallingdal Renovasjon προμηθεύεται 6 απορριμματοφόρα KAOUSSIS για την εξυπηρέτηση των δήμων του Hallingdal

Το Hallingdal είναι μία περιοχή στην περιφέρεια Viken, στη βόρεια Νορβηγία. Συμπεριλαμβάνει έξι δήμους: Flå, Nes, Gol, Hemsedal, Ål and Hol, οι οποίοι φιλοξενούν περίπου 23.000 κατοίκους. Η Hallingdal Renovasjon IKS είναι μία διαδημοτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1980, για να συλλέγει και να διαχειρίζεται τα οικιακά απορρίμματα, τα βιομηχανικά απορρίμματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους παραπάνω δήμους, προκειμένου να καταστήσει το Hallingdal μία «Πράσινη Περιοχή». Για τον λόγο αυτό, η Hallingdal Renovasjon λειτουργεί μονάδες, οι οποίες παράγουν και πουλάνε ενέργεια, βασιζόμενη στην επεξεργασία των απορριμμάτων και άλλων ανανεώσιμων πηγών.

Τα οικιακά απορριμμάτα συλλέγονται από κάθε ιδιοκτησία, μέσω ενός στόλου 15 απορριμματοφόρων οχημάτων και ενός δυναμικού εργαζομένων 40 ανθρώπων. Η Hallingdal Renovasjon IKS έχει εξοπλίσει κάθε ιδιοκτησία με διάφορους τύπους κάδων για τη χωριστή συλλογή σύμεικτων απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, γυαλιού και τοξικών αποβλήτων. Τα απορριμματοφόρα συλλέγουν τα απορρίμματα κάθε δύο εβδομάδες και τα ανακυκλώσιμα υλικά κάθε τέσσερις εβδομάδες, στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Υπάρχουν, επίσης, μερικά χωριά, στα οποία τα απορρίμματα απορρίπτονται από τους κατοίκους τους σε μεγάλα υπόγεια απορριμματοκιβώτια, εγκατεστημένα έξω από τον οικισμό, προκειμένου να αποφεύγεται η είσοδος των οχημάτων εντός του οικιστικού ιστού.

Μέσω του τοπικού μας αντιπροσώπου στη Νορβηγία, Steco Miljo AS, η Hallingdal Renovasjon IKS προμηθεύτηκε το 2018 από την KAOUSSIS έναν στόλο 6 απορριμματοφόρων οχημάτων, συναρμοσμένα όλα σε φορτηγά πλαίσια MAN TGS 26-420. Τρία από αυτά ήταν CRV 2000 Dual Pack® 18m3, με σκοπό να συλλέγουν σύμεικτα απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά στο ίδιο δρομολόγιο. Δύο άλλα ήταν CRV 2000 Heavy Duty® 16m3 με έναν πρόσθετο ανατρεπόμενο θάλαμο 2m3 -εξοπλισμένο με ειδικού σχεδιασμού ανυψωτικό για τη συλλογή δίτροχων κάδων-, προκειμένου να συλλέγουν σύμεικτα απορρίμματα και γυαλί στο ίδιο δρομολόγιο. Και το τελευταίο, ένα CRV 2000 Heavy Duty® 18m3 με γερανό επί της οροφής του σώματος, για τη συλλογή υπόγειων κάδων. Όλα τα απορριμματοφόρα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με σύστημα ζύγισης, σύστημα αυτόματης λίπανσης και σύστημα εντοπισμού.

«Η KAOUSSIS έχει εξαιρετική πείρα στην κατασκευή απορριμματοφόρων, γι’ αυτό και καταννοεί πλήρως τις δυσκολίες που σχετίζονται με τη συλλογή και την απόρριψη των απορριμμάτων στην περιοχή μας», δήλωσε ο κος Eirik Lystrup, Γενικός Διευθυντής της Hallingdal Renovasjon IKS, κατά την παράδοση των οχημάτων.