Συμμετείχαμε στην 4η Διεθνή Έκθεση VERDETEC 2022
18.03.2022

Συμμετείχαμε στην 4η Διεθνή Έκθεση VERDETEC 2022

Για τρεις ημέρες, από τις 18 έως τις 22 Μαρτίου 2022, έλαβε χώρα η 4η Διεθνής Έκθεση VERDETEC στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο Παιανίας. Περισσότεροι από 13.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να ενημερωθούν για το σήμερα και το αύριο της κυκλικής οικονομίας και των έξυπνων πόλεων. Περισσότεροι από 220 σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν και να διαφωτίσουν κάθε πτυχή των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων. Επιστήμονες, εξειδικευμένες εταιρίες και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έδωσαν απαντήσεις και λύσεις μέσα από 32 συνεδρίες.

Η VERDETEC είναι η μόνη, εξειδικευμένη για περιβαλλοντικές τεχνολογίες, έκθεση που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Εξελίσσεται σταθερά και δυναμικά από το 2017, φιλοξενώντας Ο.Τ.Α. και εταιρείες με δραστηριότητες στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ανακύκλωση υλικών, στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην ηλεκτρο-κίνηση. Η VERDETEC απευθύνεται σε στελέχη, μηχανικούς και τεχνικούς της βιομηχανίας, αντιπροσώπους και εμπόρους από όλη την Ελλάδα, καθώς και σε αντιπροσώπους ξένων εταιρειών.

Συμμετείχαμε για πρώτη φορά στην VERDETEC με ένα περίπτερο 300m2, το μεγαλύτερο της έκθεσης, παρουσιάζοντας με δημιουργικό τρόπο τη δομή της εταιρίας, τη φιλοσοφία της και το εύρος των προϊόντων της, προκειμένου να αναδείξουμε την ηγετική μας θέσης στην ελληνική αγορά εξοπλισμού συλλογής απορριμμάτων. Και για να συγχρονιστούμε με το φετινό θέμα της έκθεσης, παρουσιάσαμε έναν ικανό αριθμό οχημάτων ηλεκτρικής τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, ένα όχημα συλλογής 18m3 επί ηλεκτρικού πλαισίου VOLVO FE, δύο δορυφορικά οχήματα επί ηλεκτρικών πλαισίων QUANTRON και BYD αντιστοίχως, ένα ηλεκτρικό σάρωθρο BÜCHER CityCat V2Oe κι ένα ηλεκτροκίνητο λεωφορείο BLUEBUS. Και μιας και στις 18 Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, εκθέσαμε στον εξωτερικό χώρο ένα CRV 1600 Standard® 6m3, εξειδικευμένο για τη συλλογή βιο-αποβλήτων.

Ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και το ζωηρό τους ενδιαφέρον για την γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, επιβεβαίωσε την τάση της ελληνικής αγοράς για την υιοθέτηση νέων, «πράσινων» τεχνολογιών στη διαχείριση των απορριμμάτων. Συζητήσεις με πολλά στελέχη Ο.Τ.Α. και κατά τις τρεις ημέρες, μας παρακίνησαν να επιμείνουμε στην κατεύθυνση των βιώσιμων τεχνολογιών, προκειμένου να ακολουθήσουμε την τάση της αγοράς, που ζητά χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας για τον εξοπλισμό της.