Η πόλη του Funchal προμηθεύεται από την KAOUSSIS ειδικά οχήματα για τη συλλογή υπόγειων κάδων
03.11.2018

Η πόλη του Funchal προμηθεύεται από την KAOUSSIS ειδικά οχήματα για τη συλλογή υπόγειων κάδων

Ο Δήμος του Funchal, της πρωτεύουσας της πορτογαλικής Μαδέιρα, μία πόλη περίπου 106.000 κατοίκων, ανέλαβε πρόσφατα την πρωτοβουλία να εγκαταστήσει υπόγεια συστήματα συλλογής απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία του νησιού.

Η εγκατάσταση των λεγόμενων «οικολογικών νησίδων» αποτελεί μία λύση που βρήκε το δημοτικό συμβούλιο, για να αυξήσει την χωρητικότητα των κάδων συλλογής, να αυξήσει τη διάδοση της ανακύκλωσης, να μειώσει την περιβαλλοντική μόλυνση και να επανοργανώσει χωροταξικά το αστικό οδικό δίκτυο.

Η λύση περιλάμβανε την εγκατάσταση υπογείων κάδων ως νησίδες συλλογής σε πεζοδρόμια, με κάθε νησίδα να συμπεριλαμβάνει τρεις τύπους κάδων, για χαρτί, συσκευασίες και γυαλί. Κάθε κάδος είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της στάθμης, το οποίο στέλνει τα δεδομένα σε ένα κεντρικό υπολογιστή, έτσι ώστε η στάθμη να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο και το πρόγραμμα συλλογής των κάδων να διαμορφώνεται αναλόγως.

Μέχρι τώρα, το Funchal έχει έξι πλήρως λειτουργικές νησίδες, διάσπαρτες στις περιοχές Lido, Avenida Arriaga, Largo Jaime Moniz, Almirante Reis και στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τις 12 επόμενες νησίδες να αναμένονται, προκειμένου να εγκατασταθούν στην περιοχή Bairo de Nazaré.

Για τη συλλογή αυτών των υπόγειων κάδων στην πόλη του Funchal-μέσω του τοπικού μας αντιπροσώπου στην Πορτογαλία SIMOPECAS AS- σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε δέκα ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα CRV 2000 Standard® 16m3 συναρμοσμένα επί πλαισίου VOLVO FE. Αυτός ο ειδικός απορριμματοφόρος μηχανισμός είναι εξοπλισμένος με μία ανακλινόμενη χοάνη, υδραυλικής λειτουργίας, η οποία επιτρέπει τη συλλογή συμβατικών κάδων (όταν η χοάνη είναι ανεβασμένη) και τη συλλογή των υπόγειων κάδων (όταν η χοάνη είναι κατεβασμένη).

Η λύση αυτή επιτρέπει στα απορριμματοφόρα αυτά, να χρησιμοποιούνται για τη συλλογή διαφόρων ρευμάτων απορριμμάτων, οδηγώντας σε έναν πιο πολύπλευρο και ως εκ τούτου πιο οικονομικό στόλο οχημάτων. Τα νέα απορριμματοφόρα οχήματα είναι, επίσης, εξοπλισμένα με σύστημα ζύγισης και αναγνώρισης κάδων, το οποίο συλλέγει τα δεδομένα των κάδων και τα στέλνει στο κέντρο διαχείρισης.