Η Ragn-Sells παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο της Νορβηγίας, κατασκευασμένο από την KAOUSSIS
04.06.2018

Η Ragn-Sells παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο της Νορβηγίας, κατασκευασμένο από την KAOUSSIS

Στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου στόχου να καταστεί μία εταιρεία απεξαρτημένη από τα καύσιμα, η Ragn-Sells Norway επένδυσε στο πρώτο της ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο όχημα, την περασμένη άνοιξη. Το όχημα, το οποίο επιχειρεί στο Oslo, ονομάστηκε «Ο δρόμος προς τον ηλεκτρισμό».

-Μέχρι τώρα, έχουμε δοκιμάσει το όχημα σε αποστολές στο κεντρικό Oslo και λειτουργεί άριστα. Το όχημα έχει ολοκληρώσει μία δοκιμαστική περίοδο, κατά την οποία φορτίζεται στο 50%, επομένως δεν το έχουμε ακόμη δοκιμάσει σε ένα πλήρες δρομολόγιο. Αλλά ξεκινάμε με αυτό τώρα, λέει ο Lars Gravdahl, Διευθυντής Μεταφορών της Ragn-Sells Norway.

-Κάποιος πρέπει να βάλει πρώτος το χέρι στην πρίζα, ας είμαστε εμείς. Είναι ένα καλό σημάδι ότι εμείς, στο πλαίσιο της κοινωνικής μας προσφοράς, είμαστε αυτοί που το επιχειρούμε… Υπάρχει ευρεία πολιτική στήριξη για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος. Η επόμενη φάση θα είναι, οι μεγάλες εταιρείες να κατασκευάσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, πράγμα που θα αλλάξει και το προφίλ της δικής μας εταιρείας, λέει ο Bjǿrn Hoel, CEO της Ragn-Sells.

Υπάρχει, επίσης, έντονο ενδιαφέρον από τους πελάτες, που θέλουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα να συλλέγει τα απορρίμματά τους. Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να μπορεί το απορριμματοφόρο να λειτουργεί δίχως φόρτιση για μια ολόκληρη βάρδια και με 4.5 ώρες φόρτισης να μπορεί να κινηθεί για περίπου 200χλμ. –αυτό διασφαλίζει τη λειτουργία του στο πλαίσιο μίας πλήρους βάρδιας.

Ένα ηλεκτροκίνητο όχημα έχει πολλαπλά οφέλη, πέραν της μη εκπομπής καυσαερίων. Είναι πιο ήσυχο, έχει λιγότερες δονήσεις και απαιτεί λιγότερη συντήρηση από ένα συμβατικό όχημα.
Η Ragn-Sells προμηθεύτηκε αυτό το όχημα από την KAOUSSIS, μέσω του τοπικού μας αντιπροσώπου στη Νορβηγία, Steco Miljo AS. Είναι ένας απορριμματοφόρος μηχανισμός CRV 2000 Heavy Duty® 18m3, συναρμοσμένος με ένα πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό πλαίσιο EMOSS. Ο απορριμματοφόρος μηχανισμός είναι εξοπλισμένος με βαρούλκο και μηχανισμό ασφάλισης-τάραξης απορριμματοκιβωτίου για την ανύψωση βιομηχανικών απορριμματοκιβωτίων, με σύστημα ζύγισης και με σύστημα αυτόματης λίπανσης.